Om Fiat

Hej på dig!

Sofia, Fiat, Soflex, Fia. Det är jag det. I slutet av sjuttiotalet mötte jag den här världen med ett trevande gnäll på Örebros regionsjukhus. Sedan har jag fortsatt så. Från Örebro till Skåne vid nio års ålder och vidare till Stockholm samma år som jag fyllde 28.

Jag är precis lika unik som alla andra som ser ut som jag. Försöker leva djurfritt, jämställt och klimatsnällt, med varierande resultat. Köper gärna andras gamla avlagda kläder och kämpar på med att bli en sådan som går i djurvänligt läppstift. Älskar tygpåsar med budskap och Pokémon Go. Jag är övertygad om min egen obetydlighet här i världen, men ändå förvånansvärt självgod. Hatar att bli missförstådd men är ändå tvångsmässigt ironisk. Allt detta är en del av min oerhört komplexa person.

När jag jobbar samordnar jag administration och kommunicerar forskning på en myndighet. Älskar således statlig byråkrati, för om den inte fanns vore jag utan jobb. Hemma uppfostrar jag två barn: Isak född 2012 och Karl född 2016, tillsammans med Alex, född 1982. Alla föräldrar i vår familj är tatuerade misantroper, men bara en lyssnar uteslutande på bra musik. Ja, det är givetvis jag det. Utöver det läser jag ganska många böcker och tillsammans med det bästa internet har gett mig, Katta, poddar jag i En förbannad podd om de här böckerna. Meningen är att jag även ska podda i Rätt avigt om stickning och annat livsviktigt, men där blir det inte riktigt lika frekvent. Bland annat för att jag i praktiken är en precis lika dålig stickare som jag känner mig som i teorin.

I den här bloggen har jag skrivit från och och till sedan 2013. Just nu blir det mest om familj, läsning och saker som stör mig. Till exempel alla böcker som skrivits om barnuppfostran och män i trafiken. Hoppas du kommer trivas!

Hjärtliga hälsningar

Sofia